Recruitment

Het opzetten van een testafdeling vereist een passende methodiek en organisatie . Maar het succes van elke organisatie valt of staat met het menselijk kapitaal. U heeft echter wellicht niet meteen mensen en/of middelen om handen en voeten te geven aan de invulling van een testafdeling. Misschien heeft u nog geen  zicht op hoeveel budget hiervoor op langere termijn beschikbaar zal zijn. Dan is het zaak een helder beeld te krijgen hoe dit op te pakken.

Storce helpt organisaties met de personele invulling van een eigen testafdeling. Storce begeleidt de coördinatie en uitvoering van recruitment, of neemt dit traject geheel uit handen. Waar nodig wordt nieuw personeel opgeleid voor de verschillende testfuncties.

Het vereist specialistische kennis om passende profielen op te stellen, geschikte kandidaten te vinden en hen te beoordelen op een match met deze profielen. Samenwerken met Storce betekent dat u met relatief beperkte interne inspanning een testafdeling opzet met gekwalificeerde werknemers. Daarbij kan flexibele personele invulling gericht afgestemd worden op reeds intern beschikbare capaciteit en huidige inzichten.

Functies en rollen die nog niet intern ingevuld kunnen worden, kunnen zolang als nodig door Storce ingevuld worden. Zodra ook voor deze functies interne medewerkers beschikbaar komen, zal de overdracht plaatsvinden.

Testorganisatie

Hoe richt u een testorganisatie in die uw methodiek faciliteert en aansluit op andere business processen?
Lees verder
...

Business Acceptatie Management

BAM is een visie op hoe activiteiten op het gebied van test en acceptatie in een verandertraject georganiseerd moeten worden.
Lees verder...

Cases

De professionals van Storce hebben een grote verscheidenheid aan uitdagende testopdrachten uitgevoerd.
Lees verder...